Grip držalo za stekleničke Cognikids - RumenRedna cena: 9,99  €
Akcijska cena: 1,99  €
Izdelek je na zalogi
Količina:  
Cognikids

Grip – držalo za stekleničke olajša prehod iz dojenja na stekleničko. Spodbuja in razvija fine motorične lastnosti, senzorični sistem, koordinacijo rok in oči, prehod na samostojno hranjenje.

Grip je čudovita barvna zaščitna prevleka in držalo za stekleničko. Primerna je za stiskanje, gnetenje, oprijemanje, igranje in pranje…Je v pomoč in olajša prehod, ko se dojenček odvaja od dojenja in navaja na samostojno hranjenje, saj je razvit tako da na naraven način spodbuja otroka, da se začne samostojno hraniti.Grip podpira in spodbuja naravne razvojne faze dojenčka.

Prednosti:

 • Spodbuja otrokov razvoj
 • Nudi dober oprijem majhnim otroškim rokicam
 • Vzorec spodbuja razvoj finih motoričnih lastnosti
 • Primeren za uporabo na vseh vrstah najbolj poznanih in prodajanih stekleničk
 • Zaščiti tudi steklene stekleničke pri morebitnih padcih
 • Je nežen in mehak in odporen na zobke oziroma na grizenje
Lastnosti:


 • Popolnoma varni material TPE (100% razgradljiv)
 • Ne vsebuje BPA, PVC in ftalatov
 • Primeren za uporabo od 4 meseca naprej
 • Primeren za pranje v pomivalnem stroju (zgornji del, Eco/Normal program)
 • Primeren za sterilizacijo
 • Ustreza standardu EN71, temeljito testiran, presega vse evropske standarde
 • Velikost: 12cm
Poleg vsega že naštetega vam Grip – držalo za stekleničke nudi še več

Grip pomaga in spodbuja pri razvoju finih motoričnih lastnosti. Spodbuja v fazi razvoja uporabe prstkov, prijem s palcem in kazalcem - t.i. pincetni prijem, kar bodo koristili tudi kasneje npr. pri držanju svinčnika, zapenjanju gumbov, pobiranju drobnih stvari…
To je še posebej pomembno v današnji moderni dobi, tehnologije in vsakodnevni uporabi pametnih elektronskih pripomočkov. Učitelji že opozarjajo da je med najpogostejšimi težavami s katerimi se srečujejo, ko otroci vstopijo v šolo nepravilno držanje svinčnikov in težave pri učenju pisanja. Uporaba moderne tehnologije, zaslonov to še povečuje.
Ko se malček npr. igra s tablico in drsi s prsti po tablici…, je to prikupno, vendar pa to ne pripomore k razvoju finih motoričnih sposobnosti, ki jih bo rabil v vseh fazah življenja. Grip držalo poskrbi in pomaga, da malčki dobro razvijejo tudi ta zelo pomemben del.

Prehod na samostojno hranjenje

Grip je oblikovan tako, da nudi dober oprijem majhnim otroškim rokicam. Primeren je za stiskanje, oprijemanje in gnetenje, na tak način in z vzorcem stimulira malčke, da ga držijo in stiskajo, med tem ko se hranijo po steklenički. Na ta način spodbujajo malčkov prehod iz dojenja na samostojno hranjenje po steklenički.

Samostojno hranjenje

Stekleničke so morda res enostavne za uporabo za starše, toda za male otroške rokice lahko držanje stekleničke predstavlja težavo. Vzorec mrežaste strukture z ravno prav velikimi krogci za male prstke zelo olajša malčkom držanje, dvigovanje in spuščanje stekleničke.

Pincetni prijem

Grip je oblikovan iz veliko malih krogcev. To ni po naključju. Te mali krogci mrežaste strukture spodbujajo malčke k uporabi prstkov, prijem s palcem in kazalcem tako imenovani pincetni prijem. Grip držalo spodbuja malčke da ga držijo in premikajo s pincetnim prijemom in jih tako spodbudijo da ga resnično dobro razvijejo.

Objavite vaše slikice tudi na našem Instagram profilu. #pikepoke.si

zapri Na spletnih straneh pikepoke.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti,
ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.