Od kod izhaja tradicija velikonočnega zajčka?

Velikonočni zajček ima dolgo zgodovino in je povezan z različnimi poganskimi tradicijami. Začetki velikonočnega zajčka segajo v predkrščanske rituale, kjer so zajci in kunci veljali za simbole plodnosti in novega življenja.

Poganski praznik Eostre, ki so ga praznovali ob spomladanskem enakonočju, je prav tako predstavljal zajca kot simbol plodnosti in novih začetkov. Ko se je krščanstvo razširilo po Evropi, so bile številne poganske tradicije vključene v krščanska praznovanja, vključno z velikonočnim zajčkom.

Velikonočnega zajčka so v Ameriko prvič prinesli nemški priseljenci v 17. stoletju. Nemška tradicija velikonočnega zajca ali Osterhase je vključevala zajca, ki je odlagal obarvana jajca v gnezda, da bi jih otroci našli.

To tradicijo so prilagodili v Ameriki in zajca nadomestili z bolj znanim kuncem. Velikonočni zajček je hitro postal priljubljen simbol velike noči v Ameriki in je zdaj priljubljen del velikonočnih praznovanj po vsem svetu.

Velikonočni zajček je še danes povezan s plodnostjo in novim življenjem. Zaradi sposobnosti zajčka, da se razmnožuje hitro in v velikem številu, je simbol plodnosti in obilja. Poleg tega je tradicija iskanja velikonočnih jajc, kjer otroci iščejo skrita jajca, povezana tudi z novim življenjem in začetkom pomladi.

Plišasta igrača zajček Miffy izpod izkušenih rok znamke Bon Ton Toys s svojim mehkim in prikupnim dizajnom odlično predstavlja velikonočnega zajčka in je priljubljeno darilo za otroke v velikonočnem času.

Pisana plišasta kolekcija zajčka Miffy je sestavljena iz številnih tkanin in trendovskih barv, zato  se za vsakogar najde pravi!


Brezčasen in takoj prepoznaven dizajn

Vse mehke igrače Miffy & Friends so ročno izdelane iz najboljših materialov in vsebujejo 100% reciklirano PET polnilo. Ker so primerni za otroke od rojstva, so odlično darilo za novorojenčke ali nosečnice.

Ikonični dizajn Miffy so vzljubile generacije otrok po vsem svetu, zaradi česar je brezčasna in priljubljena klasika. Ta plišasta igrača je s svojo mehko tkanino in prijetnim polnilom popoln spremljevalec za crkljanje vsakega otroka. Ne samo, da je čudovit na pogled, ampak je tudi vzdržljiv in ga lahko vzamete s seboj na katero koli potovanje – blizu ali daleč.

Vsak mladi starš želi svojim otrokom dati najboljše in mehka igrača Miffy je lahko popolna družba zanje.

Plišasta igrača zajček Miffy je odlična izbira za veselje v življenju vsakega otroka, saj je ljubka in mehka, popolna za stiskanje, svetle barve in spodbuden dizajn pa pomagata pri domišljijski igri in učenju. Je tudi hipoalergena igrača in ne bo dražila niti najbolj občutljive kože.


Kako je nastal lik zajčice Miffy?

Miffy, ljubljeni lik zajčka, je leta 1955 ustvaril nizozemski umetnik Dick Bruna. Bruna je dobil navdih za ustvarjanje Miffy, potem ko je svojemu sinu pripovedoval pravljice za lahko noč o majhnem zajčku, ki sta ga videla med počitnicami.

Miffy zajčica je bila prvotno narisana z minimalističnimi potezami, vključno s preprostim, belim telesom in črnim križem za usta in je zaradi njenega prepoznavnega obraza postala ljubljen lik več generacij otrok. V svojih zgodnjih letih je bila Miffy zvezda več slikanic, vključno z "Miffy v živalskem vrtu" in "Miffy v snegu".

Celo v tistih zgodnjih dneh so bili temelji zajčka že postavljeni – preprosta, grafična lepota, ki, kot to počne Miffy, ujame velik občutek značaja v zelo malo vrsticah. Nekoč je Bruna izjavil: »Videl sem slike Matissa, in dobil sem idejo za Miffy.«

Ko je Miffyjina priljubljenost rasla, je Bruna v svoj svet uvedel nove like, vključno z Miffyjino družino in prijatelji. Miffyjina družina vključuje očeta in mamo ter stare starše. Njeni prijatelji so Dan, novinec v Miffyjinem razredu, in več drugih šolskih prijateljev. Dodatek teh likov je Miffyjinemu svetu dodal globino in bralcem omogočil raziskovanje novih dogodivščin s svojim najljubšim likom zajčka.

Priljubljenost Miffy je z leti le še naraščala, saj so njene knjige prevedene v več kot 50 jezikov in prodane v več kot 85 milijonih izvodov po vsem svetu. Miffy je postala priljubljena ikona, ki jo prepoznavajo tako otroci kot odrasli, in njena zapuščina še naprej živi.

Poleg svojih knjig je bila Miffy predstavljena v televizijskih oddajah, filmih in ima celo svoj muzej na Nizozemskem, v njeno značilno obliko pa so oblikovali tako plišaste kot vse druge oblike igrač, igre, lučke hrano in celo kipe. Zaradi preprostega, a očarljivega dizajna je Miffy postala trajen lik, ki ga bodo še naprej ljubile prihodnje generacije.